klub malých dětí Lumek - Je tam opravdu skřítek, nebo není?!


Zahájení činnosti a nabídka občanského sdružení Lumen po prázdninách ve školním roce 2009/2010

21.07.2009 10:13

Klub malých dětí Lumek zahájí svou činnost 7.9. v pondělí. V týdnu před tímto datem bude zorganizována schůzka rodičů -přesný termín bude upřesněn - na webu, rodiče přihlášených dětí obdrží mail.

Ostatní aktivity občanského sdružení Lumen začnou průběžně také po tomto datu. Informace budou zde na webu, dále v informačních listech okolních obcí, na vývěskách.

Z aktivit pro příští školní rok vybírám (vše bude komlexně inzerováno na konci prázdnin, na začátku školního roku, zde jen předběžné informace, předběžný výčet, termíny mohou být změněny):

- kurz pro děti s odkladem školní docházky (bude probíhat v úterý cca od 15 do 16 hodin v prostorách 1. stupně Základní školy Dobřichovice, povede paní psycholožka Mgr. Jana Doksanská, na kurz jsme dostali grant od Obecního úřadu Dobřichovice, cena bude příznivá, bude upřesněna ke konci prázdnin, je možné přihlašovat se již v průběhu prázdnin)

- keramika a výtvarka s Radkou (pro nejmenší i pro menší školáky, bude rozšířena i na děti mimo klub malých dětí Lumek, je možno předběžně se přihlašovat i během prázdnin, termíny, kdy se kroužky budou konat, budou ale jané až na začátku školního roku)

- výtvarka pro rodiče s dětmi (s Radkou)

- příprava dětí na talentové zkoušky na umělecké školy (povede výtvarnice Radka Charapovová)

- angličtina pro nejmenší - úterý dopoledne 8 - 10 hodin (v případě dostatečného zájmu zvažujeme úterý odpoledne, lektor Mgr. Kateřina Hejná)

- Herna - pro maminky s dětmi od 0 do 3 let (strukturovaný program, příprava na kolektiv, Mgr. Kateřina Hejná) - úterý cca 10.30 - 11.45 hodin

- čeština - prohloubení učiva (pro děti s SPU, příprava na přij. zkoušky, opakování - doučování, možná též čeština pro cizince - dospělé i děti, lektor Mgr. Renáta Bartoníčková)

- Podzimní přednášky - dostali jsme grant od Obecního úřadu Dobřichovice - téma: děti, zdraví - témata budou upřesněna, lektoři také

-  podzimní slavnost - Drakiáda - bude přístupná pro širokou veřejnost tak jako loni. Celou akci podpořil Obecní úřad Dobřichovice přidělením grantu na pomoc při organizaci. Těšíme se na množství draků pod dobřichovickým mostem (ještě před dračími lety bude nutné přemoci draka ukrytého v houštině u řeky!)

slavnosti v průběhu školního roku navazující na některé zvyklost našich předků - především pro rodiny dětí kolem klubu malých dětí Lumek a Herny

- AKTIVITY pro mladší i starší školáky v průběhu školních prázdnin kratších i delších - letos plánujeme i jarní prázdniny!! Forma příměstského i výjezdního tábora (podle vypsaných programů, osobnostní a sociální témata, komunikace, malý rodinný kolektiv, pohoda, absence nezdravého stresu pro dítě) - lektor Mgr. Renáta Bartoníčková

- rádi bychom zorganizovali výjezdní víkend pro rodiče s dětmi - loni se nám to nepovedlo :-(

Další vypsané kurzy, přednášky atd. budou upřesněny také na konci prázdnina a začátku školního roku.

Na shledanou se za všechny kolem občanského sdružení Lumen na Vás těší

Renáta Bartoníčková

 

—————

Zpět